Informatie-uitwisseling ex-werknemer

De overheidswerkgever heeft op grond van art. 72a Werkloosheidswet de taak de inschakeling in de arbeid van de ex-werknemer te bevorderen, de zogenoemde re-integratietaak. Het opvragen en controleren van de sollicitatieactiviteiten kan de werkgever doen in het kader van deze re-integratietaak. Is de werknemer verplicht hierop te reageren?

De Centrale Raad van Beroep oordeelt dat, wanneer een re-integratietraject is afgerond, de werknemer niet hoeft te antwoorden aan een algemeen informatieverzoek ter controle of hij aan alle verplichtingen voldoet op grond van de WW.
 Wanneer de re-integratietaak ter hand is genomen is de werknemer wél verplicht te antwoorden aan informatieverzoeken van de (overheids)werkgever. Hierbij moet het gaan om een gericht informatieverzoek, zoals bijvoorbeeld een verzoek om informatie te verstrekken over de sollicitatieactiviteiten. De ex-werknemer is eveneens verplicht te reageren als het informatieverzoek als een startpunt van een re-integratietraject moet worden aangemerkt. (ECLI:NL:CRVB:2017:234)

Over ons

Werken en winnen: dat is de dubbele betekenis van onze naam in het IJslands. Een naam die ons past. Als dé specialist op het terrein van personeel en uitkeringen, werken en winnen we voor ú.

Contact

Postadres:
Postbus 93
9350 AB Leek
Bezoekadres:
Tolberterstraat 59
9351 BD Leek
Tel: 0594-580176
Fax: 0594-580179